Сред многото информация в Интернет е много лесно да се

...
 
 
Сред многото информация в Интернет е много лесно да се
Коментари Харесай

Експерт развенча 7 мита в грижата за косата

 

 

Сред многото информация в Интернет е доста елементарно да се загубите и да объркате митовете с истината. Експертът по грижа за косата Валентина Глушкова ни описа в какво тъкмо не си коства да имаме вяра.

 

Мит 1: Продуктите за грижа за косата би трябвало да са скъпи

Много водещи блогъри постоянно заявяват (и много категорично), че скъпото значи надали не дейно и цената дефинира качеството. При което относителен разбор и разбор на състава не се извършват…

 

И в случай че това е толкоз безапелационно декларирано от блогърка с коса като на богиня, богата и сполучлива, то по какъв начин да не повярваме? Малко хора знаят, че красивият живот на тази блогърка (както и работата на маркетолози, дизайнери, мениджъри) се заплаща от потребителя, когато купува този артикул с много елементарен състав.

 

Например, шампоан за 100 лв., който измивате за 1-3 минути, няма да има време да подейства – той в действителност е нужен  само за премахване на примеси от косата и скалпа.

 

Мит номер 2. Трябва да миете косата си допустимо най -рядко.

„ Тя мие косата си един път на две седмици, тъй че я защищава от пресушаване… “ Или „ …нашите прабаби по селата си миеха косата един път седмично и имаха плитки, дебели като юмруци. “ Чували ли сте това?

 

Всъщност, главата би трябвало да се мие, когато се замърси. Всеки професионален кожен лекар ще ви каже това. Да не си миеш мръсната коса дълго време е даже нездравословно за здравето на скалпа, тъй че няма смисъл да се търпи. Единственият въпрос тук е да изберете верния шампоан.

 

Ако смятате, че главата ви се замърсява прекомерно бързо, сменете шампоана си. Опитайте пилинг, пречистваща маска или скраб за скалпа.

 

Мит номер 3. Трябва единствено да употребявате шампоан без сулфати

Това е подвеждащо, тъй като всички сме разнообразни, с друг вид кожа и конструкция на косата… Няма един шампоан за всички – по тази причина има толкоз доста от тях на пазара.

 

Трябва да употребявате този шампоан, който се измива добре, не изсушава, не втвърдява краищата. Наблюдавайте се след потребление на шампоана: сърби ли главата, какъв брой дълго остава свежа, какво нетипично усещате, по какъв начин работи маската или балсамът след избран шампоан. И направете своя избор.

 

Мит номер 4. Всеки шампоан ще работи

Подобно изказване звучи по този начин: „ Взимам всеки шампоан от рафта, не се тормозя – и имам прелестна коса “. Да, момичето има в действителност прелестна коса. Това е нейната персонална рецепта, нейната формула за триумф.

 

Но това още веднъж не значи, че подобен съвет ще подхожда на всички. За къса коса това е по -вероятно да работи., само че колкото по -дълга е косата ви, толкоз по -внимателно би трябвало да изберете артикул.

 

Мит номер 5. Цялата химия е зло

Със сигурност сте попадали на фенове на всичко естествено повече от един път. Те споделят: „ Използвам единствено естествени маски – билки, бульони, кефири, яйчни масла “. Те показват триумфа си и предлагат метода на всички. Освен това, като предписание, те продават или популяризират тези артикули.

 

Положителен резултат с този метод може да има. Има единствено един проблем – целият маркетинг на такива артикули се основава на втълпяване на боязън у потребителя от всички химикали… Използват се думи като рак, дерматит, екзема, косопад и по този начин нататък. И когато лековерният консуматор се уплаши задоволително, незабавно му се предлага трева или масло.

 

Но не помнят да упоменат, че естествените артикули за грижа за косата също са рискови. А за някои хора те даже могат да бъдат по -опасни от сертифицираните козметични артикули в кутии. Тъй като маслата, билките и екстрактите са положителни за грижа, само че много дейни в резултата си върху кожата. И не трябва да злоупотребявате с такива грижи.

 

Заключение – както химическата, по този начин и естествената грижа се употребява единствено с способен метод. Всичко изисква баланс и рационален метод.

 

Мит номер 6. Трябва да имате куп разнообразни кутии

Понякога се основава усещането, че би трябвало да се затрупате с всевъзможни артикули,, с цел да имате прелестна коса. Всъщност просто не е нужно да вършиме това. Защото в последна сметка бъркате какво работи добре и от какво си коства да се откажете, тъй като въобще не работи или не работи по този начин, както бихте желали.

 

Повечето средства имат период на валидност 6-12 месеца. Затова дръжте в банята единствено това, което постоянно употребявате. И купувайте спомагателни количества, когато наличните приключат, в случай че ви подхожда действието на продукта..

 

Мит номер 7. Генетиката взема решение всичко

Много комфортен мит за мързеливи хора. Великолепната коса безспорно е заслуга на генетиката. Особено в тази ситуация, когато човек не би трябвало да поставя специфични старания, с цел да се грижи за ния, с цел да наподобява ужасно.

Забелязали ли сте по какъв начин ваш прочут отива на фитнес и следи диетата си, с цел да преодолее склонността си към наднормено тегло. И той реализира невероятни резултати. Същото е и с косата: в случай че полагайте старания и изберете цялостна професионална грижа, можете да извършите косата си по -красива. И тя ще свети и ще ви радва, каквито и да са първичните ви генетични данни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР